Składniki:
- 3/4 szklanki białej fasoli
- 1 cebula
- 1 jabłko
- przyprawy: 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki cząbru, 1/2 łyżeczki kardamonu, sól i pieprz (do smaku)
- 1 łyżka sosu sojowego
- ok. 1/4 szklanki wody
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Namoczoną dzień wcześniej fasonę ugotować do miękkości.
- Cebulę posiekać, jabłko pokroić w kosteczkę i poddusić na rozgrzanym oleju.
- Fasolę zblenderować z przyprawami, sosem sojowym i wodą. Pod koniec dodać jabłko z cebulką i zmiksować raz jeszcze na mniejszych obrotach. Można dodać troszkę więcej sosu sojowego, jeśli smak nie jest dość wyrazisty. Zajadać z ogórkiem :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz